Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ennakointi

Tulevaisuustyöpajat, ennakoivan työotteen ja ennakointikulttuurin kehittäminen

Miksi kannattaa ennakoida ja mistä siinä on kysymys? Millaisia menetelmiä siihen liittyy? Voiko tulevaisuudesta tietää? Voinko minäkin ennakoida? Mistä löydän tietoa tulevaisuudesta ja mihin verkostoihin olisi hyvä kuulua? 

Futures Garden auttaa hakemaan vastauksia kysymyksiin ja rakentaa pysyvää tulevaisuusajattelua organisaatioon ja alueelle joko lyhyinä työpajoina tai pidempikestoisena prosessina, joka kehittää ennakointikulttuuria. 

 

Fasilitointi

Oletko järjestämässä tilaisuutta tai kaipaako ryhmän toiminta uutta näkökulmaa? Fasilitaattori auttaa tilaisuuden toteuttamisessa tai tukee ryhmää pääsemään tavoitteeseen ohjaamalla sen työskentelyä tilaisuuteen sopivilla menetelmillä. 

Ota yhteyttä fasilitaattoriin, jolla on kokemusta erityisesti laajojen verkostoryhmien työskentelystä ja tilaisuuksien toteuttamisesta.

  

Visualisointi & raportointi

Tietoa tuotetaan yhä enemmän. Jääkö se hyödyntämättä, koska sitä ei ole koottu yhteen, tiivistetty ja "pureskeltu"? Koostan erilaisten työpajojen ja työskentelyiden tuloksia helposti luettaviksi visuaalisiksi raporteiksi ja infograafeiksi. Esimerkkinä Edellytyksiä ennakoivalle rakennemuutokselle.

 

Projektityöskentely ja hankkeiden toimintojen vakinnuttaminen

Hyvä hankesuunnitelma on runko kehittämishankeiden toteuttamiselle. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava kaikki osapuolet, joita työ koskettaa. Suunnitelmaan sisältyy myös tulevaisuusnäkökulma ja se, miten toiminnat vakiintuvat hankkeen päätyttyä. 

Toteutan hankesuunnittelutyöpajoja ja tuen hankkeiden vetäjiä pysyvien tulosten aikaansaamiseksi. Menetelmänä voidaan käyttää esimerkiksi erilaisia GOPP (Goal Oriented Project Planning) -työpajan soveluksia.

Voin toimia myös osa-aikaisena projektipäällikkönä. Katso infograafi sujuvasta hanketyöstä. 

arvostaen - innostaen- kiteyttäen - osallistaen